Programma

Voorschoolse opvang

Wanneer de kinderen voor schooltijd worden gebracht kunnen zij op de opvang rustig hun gang gaan. Tot ongeveer een kwartier à een halfuur voor de kinderen op school moeten zijn wordt er ‘vrij’ gespeeld. De kinderen kunnen tekenen, lezen, een spelletje doen of gewoon lekker kletsen met hun vriendjes en vriendinnetjes of met de medewerker op de groep. Vervolgens maken we ons klaar om naar school te gaan. Wij brengen de kinderen en wensen ze veel plezier.

Naschoolse opvang

Kinderen van ouders die van onze naschoolse opvang gebruik maken halen wij uit school. Als het weer het toelaat spelen wij altijd eerst nog even lekker buiten. Vervolgens gaan we met elkaar aan tafel om fruit te eten en wat te drinken. We nemen de tijd om even rustig te zitten, de kinderen te laten vertellen en te luisteren naar wat ze hebben beleefd of wat ze bezig houdt. Ook op onze bso werken we met thema's die goed aansluiten op de belevingswereld van het kind. We bieden leuke activiteiten en kijken samen met de kinderen naar wat zij willen doen. Aan het eind van de middag gaan we nogmaals aan tafel maar dan voor een groentemoment. Daarna kunnen ze weer hun gang gaan totdat ze worden opgehaald of naar huis mogen.

Vakantieopvang

In de schoolvakanties bieden we de kinderen altijd iets extra's. Onze medewerkers stellen een speciaal vakantieprogramma op met leuke binnen- en buitenactiviteiten. Er worden verschillende uitstapjes georganiseerd. Uiteraard zorgen wij voor eten en drinken en een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Op de bso maken we er altijd wat gezelligs van en in de vakantie vaak een feestje!